Ets aquí
  • Inici
  • Descarbonització

Descarbonització

Durant el cremat de combustible no tot es crema (no es crema tant la benzina com el dièsel), i deixen residus el que genera sutge. Aquest sutge és com el colesterol en els humans: obstrueix les “venes” i el cor del cotxe no rendeix com ho hauria de fer, i just en aquest moment tocaria descarbonitzar el motor.

El sutge es genera perquè el sofre i els metalls generen un rebuig molt resistent que s’adhereix amb facilitat a tota mena de superfícies, obstruint tot al seu pas, especialment els conductes i la cambra de combustió. N’hi haurà més o menys depenent del tipus de combustible, els seus additius i, per descomptat, la qualitat del refinament i si té molt sofre.

Per més maldecaps pel conductor, aquests residus són capaços d’aguantar temperatures de més de 900 graus centígrads, provocant la pèrdua de potència, avaries en l’acceleració, autoencesos, augment del consum…

I per tal d’evitar l’acumulació d’aquest sutge tan resistent i adherit és necessari fer ús de maquinària especialitzada per poder-la netejar adequadament.